Sunday, February 20, 2011

rahsia menjadi kaya

As salam... morning sume... klu korg blum bgun .. bangun la cepat.. sebb bangun pagi ni pun slah satu dari punca kekayaan.. klu bgun je x solat subuh pun x gune gak.. hehehe... ok aku nak citer ckit psal satu buku nie... bende ni aku jumpe mase tgh cari artikel berkenaan org2 terkaya di malaysia.. tgh godek2 tbe2 aku terjumpe satu laman web ni..



actually website ni bukan hak milik albukhary org ke 7 terkaya kt malaysia.. tapi hak milik peribadi seseorg yang mengabadikan nama albukhary sebagai idolanya... kt website ni ader jual ebook rahsia kekayaan ..dan aku telah membelinya... x mahal beb.. RM 10 jer hahahaha... 

aku nak review ckit pasal ebook ni... ebook setebal 71 page ni menceritakn hakikat sebenar kekayaan dan mengapa dan kenapa kita ni bekerja sepanjang hayat.. bertungkus lumus tapi x dapat lari dari kemiskinan... kemiskinan ni sebenarnya menghampiri kekufuran. try korg check sahabat nabi kebanyakannya kaya2... 

ok stret to de point r senang citer... karang korg bosan plak aku mengarut panjg2.. hhehe.. wokeh.. ebook ni terbaekkk r..lebih kepada keagamaan.. of coz r..  ni pengalaman penulis 2 sendiri mengenai kehidupannya... antara rahsia yang beliau sendiri explore tuk jadi kaya ialah..

first of all jangan sesekali tinggalkan solat.. plus amalkan solat dhuha.. tau kn cara dan kaifiat solat dhuha.. korg le check it out kt pakcik google.. amalkn membaca al quran.. baca surah al waqiah setiap hari.. dan jangan kedekut untuk bersedekah.. or derma r.. sekali kita menderma Allah akn gandakan nilai derma ... x percaya korg try r.. aku skali.. hehehe.. 

klu nk lebih detail korg try r usha2 kt website berkenaan.. byk gak artikel yg menarik.. le post kt gengbloggers.. cehhh promote plak aku.. target aku kaya sebelum umor 30... hahahaha korg plak.. xkn xnak jdi kaya kot.. tapi jadilah org kaya yg dermawan.. adiosssss 

www.tips-fb.com

9 comments:

kakchik@ella said...

Gd monink adik. dah bangun, dah solat dah baca pun entry adik.

~~su manje~~~ said...

hi..
have a nice day from sumanje...your follower..
oh ya i got a new blog pls visit... thanks..

< a href="http://poemsumanje.blogspot.com/2011/02/fire-and-ice.html"> new blog from "poem su manje" Entry

nice post menjadi kaya ek....

~~su manje~~~ said...

poem su manje

klik situ..
thanks

ShafiqIzwan said...

awal pagi dah update blog. tabik2. hehe.

deedee87 said...

kakchik@ella - monink 2 sis
~~su manje~~~ - nice day 2.. visit back there
ShafiqIzwan- hehe.. bangun awal.. rezeki berkat

paan sabri said...

sape tak nak jadi kaya.. tapi kalo tak pernah bersyukur, tetap tak rasa nikmat kaya tu kan?

Rahwana said...

Tak penah dengaq orang kaya dengan jual kaya(serikaya)kakaka.selamat jadi orang kaya bro...

deedee87 said...

paan sabri - btol la paan
Rahwana- ade jer.. tokey kaya tu.. kaye aper..hehe

Naziman said...

RM 10 ja? murah la ni. nak try beli la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...