Tuesday, January 10, 2012

11 CARA BERHENTI MELANCAP


Salam sejahtera
.
Dalam sebuah entri yang lepas, saya dah bincangkan general idea tentang melancap, atau onani. Kita semua faham yang ia telah menjadi suatu tabiat yang menjadi public secret dalam masyarakat kita, baik di kalangan lelaki, dan tidak terlepas juga di kalangan perempuan.
.
Saya juga percaya, walaupun ia menjadi suatu tabiat yang tak lekang dek panas, tak lapuk dek hujan, masih ramai di kalangan kita yang berusaha dengan bermacam cara untuk berhenti daripada tabiat ini. Bukanlah suatu yang mudah untuk berhenti daripada suatu nikmat yang sangat hebat. Tetapi ia tidak mustahil. Mari kita lihat apakah cara2 yang boleh dipraktikkan untuk berhenti melancap (atau onani)…kalau tak dapat berhenti pun, sekurang2nya dapat mengurangkannya:
.
1) Sibukkan diri
Sibukkan diri dengan bermacam-macam aktiviti dalam dan luar rumah. Kalau dalam bilik mandi, tiba2 terasa horny je, ambik penyapu tandas, basuh tandas. Mandi cepat2, lepas tu keluar. Tak pun bawak buku komik, baca sambil berak.  Tak pun cari baju tak bergosok, pergi gosok. Tak pun pergi dapur basuh pinggan. Basuh kereta, cuci motor. Kemas rumah, vakum lantai, cuci porch, sapu sawang. Pendek kata…buatlah apa pun, asal kan sibuk.
.
2) Bersenam
Maksud saya tak perlu bersenam yang berat2, asal ada pergerakan aktif sikit2 pn memadai. Sebab bila kita buat macam tu, fokus kita akan lari daripada bernafsu kepada….kurang bernafsu. Lagipun secara saintifik, bila kita sedang bernafsu, jantung kita memang sedang mengepam laju untuk membekal darah kepada kemaluan kita. Jadi bila kita bersenam sikit, darah yang dipam hanya kepada kemaluan akan lebih tersebar ke seluruh tubuh, jadi penegangan atau ereksi kemaluan kita akan berkurang. Kalau anda sedang berada dalam tandas, sambil berdiri cuba rendahkan pinggang dengan bengkokkan lutut sikit (macam kuda2 dalam tai chi). Cara ni akan menyebabkan anda menegangkan otot peha untuk maintain berdiri separuh, jadi darah akan beralih ke otot peha.
.
3) Jangan bersendiri
Kurangkan masa anda berseorangan, kerana bila berseorangan otak akan mula berfikir macam2, dan akan mendorong anda buat macam2. Pastikan anda sentiasa ditemani roommate. Kalau ada pilihan, kongsi bilik dengan adik beradik.
.
4) Tonjolkan aktiviti anda kepada orang lain
Apa yang saya maksudkan ialah aktiviti berkomputer. Ini kerana banyak bahan2 rangsangan datang dari komputer…gambar, video, bahan bacaan…semuanya boleh didapati secara percuma dan mudah sahaja. Jadi pastikan anda meletakkan komputer anda di tempat yang mudah dilihat orang lain. Jika dulu anda duduk membelakangi dinding bila berkomputer, sekarang pusing 180 darjah. Jika dulu anda sering guna komputer dalam bilik, sekarang gunakannya di ruang tamu.
.
5) Guna taktik ‘lengah’
Setiap kali anda terasa mahukan kenikmatan dari tapak tangan anda, pujuk diri untuk tangguhkan aktiviti itu. Mula dengan tempoh penangguhan yang pendek dulu, contohnya 30 minit, sejam. Apabila sudah biasa dengan ini, panjangkan tempoh penangguhan, contohnya tangguhkan untuk sehari atau dua hari pula. Kemudian, panjangkan lagi kepada seminggu. Di saat ini, sudah pasti mudah untuk anda terus lupakan saja niat ‘bersetubuh dengan tangan anda’.
.
6) Conditioning
Di masa lapang, gunakan teknik yang psychologist guna untuk merawat masalah mental atau fikiran. Saya taktau apa nama dia, tapi saya panggil subject association. Yang saya tau, teknik ni biasanya digunakan untuk merawat penyakit fobia. Caranya ialah, dengan memikirkan sesuatu yang anda paling benci dalam dunia, dan apabila fikiran itu lekat di kepala, cepat2 tukar fikiran anda kepada fikiran anda sedang melancap atau onani. Maksud saya bukan sekadar fikir yang biasa2, tapi fikirkan dengan sedetail2nya. Bayangkan, secara visual, bunyi, bau…gunakan segala pancaindera anda bila memikirkan perkara baik dan buruk tersebut, dan gabungkan kedua2 subjek tersebut dalam satu fikiran. Perkara ini sama dengan teori operant conditioning dan classical conditioning. Sekiranya berhasil, anda akan benci melancap dan onani secara automatik. Ia memang susah, tetapi dengan latihan sudah pasti tiada yang mustahil.
.
8) Ihsan – melihat tuhan atau dilihat tuhan
Latih diri dengan sifat ihsan. Bayangkan apa yang kita buat, kita seolah2 sedang melihat Allah. Dan jika tak dapat, yakini bahawa Allah sedang melihat kita. Ini adalah teori. Ada lagi satu cara yang lebih mudah. Cuba bayangkan ada mata orang lain sedang skodeng anda di celah2 lubang apa2 yang ada dalam toilet atau bilik tempat anda melancap atau onani. Siapa yang normal pasti malu sedang melayan nafsu di tangan sendiri sedang beratus2 mata sedang melihat kiri kanan atas bawah kan? Jika anda sememangnya mempunyai tabiat suka amalan seks anda diperhatikan, boleh lupakan kaedah ini.
.
9) Dosa tempatnya api neraka
Dapatkan sebijik (taktau penjodoh bilangan dia) pemetik api. Ingatlah dosa itu tempatnya api neraka. Jika anda terasa kepingin melancap dan onani, ambil pemetik api tersebut dan panaskan jari kelingking. Pasti anda cepat2 mematahkan niat tersebut.
.
10) Kahwin
Kahwinlah kalau mampu! Tetapi…ini bukanlah jaminan bahawa seseorang akan berhenti melancap, kerana ada juga pasangan yang sudah berkahwin, tetapi tidak puas dengan kehidupan seks mereka, jadi mereka melancap. Jadi, bukan sekadar kahwin…tapi kahwinlah dengan betul dan mengikut sunnah!
.
11) Doa
Last but not least, saya sengaja letakkan point ini terakhir sekali. Bukan kerana ia paling tidak penting (bahkan ia adalah kaedah pertama anda patut lakukan), tetapi saya khuatir pembaca akan menganggap artikel ini sebagai suatu yang cliché dan menghidangkan tips2 dan petua yang cliché. Tentu sekali doa dan kebergantungan kepada Allah adalah kaedah pertama sekali bagi kita seorang Muslim dalam melakukan apa jua perkara dalam kehidupan kita. Ingatlah, berdoa kepada Allah menandakan kehambaan dan kekerdilan kita, dan Allah sukakan hambanya yang berlagak seperti seorang hamba.
.
.
Saya harap 11 tips ini sedikit sebanyak membantu anda dalam mencapai niat murni untuk berhenti atau sekurang2nya kurangkan aktiviti melancap dan onani.
.
Terima kasih.
Kredit to akunaknikah.com
www.tips-fb.com

52 comments:

athirah said...

nice tips

visit me
http://athirahshariffudin.blogspot.com/2012/08/apa-la-sangat-bakti-siswa-ni.html

Anonymous said...

Terima kasih diatas tips itu

azrul perasit said...

alamak kenapa kaum lelaki perlu melancap.. malaunya

Anonymous said...

bismillahirrohmanirrohiim
assalamu'alaikum warohmatullohi wabarokatuh

Rasulullah bersabda yang artinya : "Makanlah buah zaitun dan pakailah minyaknya karena ia berasal dari pohon yang diberkahi." (Sunan At Tirmidzi 7/44, Shahih)

info dan pemesanan minyak zaitun,
silahkan menghubungi ym : berkah.sunnah

kami tidak hanya berdagang tetapi juga berdakwah

wassalamu'alaikum warohmatullohi wabarokatuh
alhamdulillahi robbil'alamiin.

Anonymous said...

You have got to find increased different ways to give more expensive benefits toOne should see more ways of produce more professional price to be able to first-time shopper forms so that [url=http://www.montblancpensdiscount.co.uk]mont blanc uk[/url] they continue to do business with [url=http://www.montblancpensdiscount.co.uk]mont blanc france[/url] most people. You must find a method to bring about distinctive package or even product supplies this serve him or her. This can consist of special account choices, goods and services from organize partners, and additional quality assistance which might be not wanted to anybody else Office 2010 Product Key.. That Harry Potter Oxford along with Lacock visit will administer you to some of Englands a lot [url=http://www.montblancpensdiscount.co.uk]mont blanc dog guard[/url] of old places for example the Collage with Oxford and that you will are able to find several Englands attractive scenic country. You are free to start to see the legendary property from Harry Potter from Privet Drive in Little Whinging. You're allowed excursion for a comfort small guru concerning areas between The united kingdom and Oxfordshire and then determine real internet sites which are applied to sequences from Hogwarts School and also areas that your inspiration within the filmmakers in a attractive Lincolnshire country side Leadenham Polo Clubhouse provides superb [url=http://www.montblancpensdiscount.co.uk]where is mount blanc[/url] exercising factories, like a light beam levelled [url=http://www.montblancpensdiscount.co.uk]mont blanc guides[/url] polo message. Using present day come to terms you will be being throughout the polo clubhouse good reason in the polo club accommodation adjacent to the most crucial business, inside of a tastefully provided singular, twice and double room, the place could very well be buddied upwards using a brand-new pet Office 2010 Product Key. Every morning you will be cured to your ls lunch to line anyone upwards to your educational costs which include sets from getting together with a mount Hogan Outlet, figuring out the rules in addition to dealing [url=http://www.montblancpensdiscount.co.uk]mont blanc pens[/url] with grips along with the sport by means of several mini chukkas Ray Ban Sale.This approach release is geared towards holding that identify available for general followers thus what

http://www.montblancpensonsale.co.uk

Our updates Recent articles:
[url=http://mysu.susqu.edu/personal/rusek/news/]montblanc fountain pens Abercrombie timent de style allemand[/url]
[url=http://www.kzydt.com/forum.php?mod=viewthread&tid=192116]monster beats outlet ralph lauren by ucg[/url]
[url=http://community.51shangla.com/viewthread.php?tid=165826&extra=]Beats On Sale and additionally ATI are at all times one-boosting one another[/url]
[url=http://xjw.6te.net/home.php?mod=space&uid=3516&do=blog&id=100]chanel バッグ 33940[/url]
[url=http://www.51jinqu.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=394720]chanel バッグ In order to strike for victory[/url]
[url=http://www.zhe234.com/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=123852]mont blanc outlet only 32-year-old Asya one at home[/url]

Anonymous said...

Fixed eight wind Su Lay feeling my own practice there are no obstacles , so write a poem , dispatch the nunnery [url=http://www.louboutinukstoresonline.co.uk ]christian louboutin uk[/url]

sent the Jinshan Temple Foyin Zen confirmed . The poem said : " Jishou days transit , mm illumination Daqian . The eight wind does not move, sit Zijin lotus . Yin Zen Master " ( eight winds encountered in life ," said , ridiculed , destroyed [url=http://www.louboutinukstoresonline.co.uk]discount christian louboutin[/url]
, reputation, profits, bad , bitter , music the eight kinds realm , can affect a person's mood , so described as wind ) from Su Shi's poem nunnery , who took over for a moment , picked up a pen approved two words , called nunnery brought back . Su thought Yin Zen Master will appreciate the realm of my own practice Zen , and hurried to open the instructions of the Zen Master . But a look at the [url=http://www.louboutinukstoresonline.co.uk]http://www.louboutinukstoresonline.co.uk[/url]
above actually says the word "fart " , can not help but be very angry , then by boat across the river to find Zen theory went . Boat approaching the Jinshan Temple , Yin Zen Master has long been standing on the river bank waiting for Su . Su Master For Yin said angrily : "Jackson , we can also be regarded as best friends , and my poems , my training , you do not appreciate it when , and how you can criticize you for it ?" [url=http://www.louboutinukstoresonline.co.uk ]louboutin sale[/url]
See saw Yin Zen Master calmly said : " I called [url=http://www.louboutinukstoresonline.co.uk ]louboutin[/url]
you what ? " Su put the the awarded poem on the " fart " should show it Zen look . Zen master laughed and said : "Oh , you're not eight wind [url=http://www.louboutinukstoresonline.co.uk]christian louboutin nude shoes[/url]

does not move you ? How a fart played Jiang do ?" Su immediately realized the Zen Master " when " ashamed of endless . Zen enlightenment : the practice is not just the language on the practice , psychological effort . The free creativity sentence writing prize essay

Anonymous said...

I am sure this article has touched all the internet visitors,
its really really pleasant piece of writing on building up new webpage.



Here is my blog :: women's vestal watches

Anonymous said...

Yes! Finally someone writes about ab dl stories.

Also visit my blog; pollycoke.org

Anonymous said...

I absolutely love your website.. Excellent
colors & theme. Did you build this amazing site
yourself? Please reply back as I'm wanting to create my own personal site and want to find out where you got this from or what the theme is named. Kudos!

Feel free to visit my page - ジョーダン スニーカー

Anonymous said...

Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering
if you knew where I could locate a captcha plugin for my
comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one?
Thanks a lot!

my blog post ... モンスタービーツ

Anonymous said...

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.



my page air jordan

Anonymous said...

Hi there, I log on to your blog regularly. Your story-telling style is witty, keep
up the good work!

my blog post ... www.neriandrusso.com

Anonymous said...

It is appropriate time to make some plans for the future and
it is time to be happy. I've read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

my web page - monster ヘッドホン

Anonymous said...

It is truly a great and helpful piece of information. I'm happy that you shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Feel free to surf to my web blog monsterbeatsoutlet-sales.com

Anonymous said...

Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your web
site is magnificent, as well as the content!


My web blog ルブタン

Anonymous said...

You could certainly see your enthusiasm in
the work you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who
aren't afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

Also visit my web-site - クリスチャンルブタン

Anonymous said...

Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the web
the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people
think about worries that they just do not know about.
You managed to hit the nail upon the top as well
as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal.
Will probably be back to get more. Thanks

Here is my web page ... クリスチャンルブタン

Anonymous said...

Your means of explaining the whole thing in this article is truly fastidious, all can effortlessly know it, Thanks a lot.


Feel free to surf to my weblog :: http://sporty-u.com

Anonymous said...

always i used to read smaller posts which also clear their motive, and that is also happening
with this article which I am reading at this time.


my web page; ルブタン

Anonymous said...

My family members every time say that I am killing
my time here at net, but I know I am getting experience daily by reading such nice articles.


Also visit my website: クリスチャンルブタンシューズ

Anonymous said...

A motivating discussion is worth comment. I believe that you should write more about this subject matter,
it may not be a taboo matter but typically people do not
speak about such topics. To the next! Kind regards!
!

Feel free to surf to my site :: air jordan

Anonymous said...

Ahaa, its nice dialogue about this article here at this blog, I have read all
that, so now me also commenting at this place.


Here is my web-site :: affiliate marketing software

Anonymous said...

It is perfect time to make some plans for the longer term and it's time to be happy. I've read this put up
and if I could I want to recommend you few attention-grabbing issues
or suggestions. Maybe you could write next articles regarding this article.
I want to learn even more issues about it!

Review my blog ... クリスチャンルブタン

Anonymous said...

This article is truly a good one it assists new net people, who
are wishing in favor of blogging.

My homepage ... ルブタンアウトレット

Anonymous said...

Hi every one, here every person is sharing such know-how,
therefore it's nice to read this website, and I used to pay a quick visit this blog every day.

my web-site - monster ヘッドホン

Anonymous said...

Very shortly this site will be famous amid all blogging visitors, due to it's fastidious articles or reviews

my blog: akribos xxiv for women

Anonymous said...

Hi my friend! I wish to say that this article
is amazing, great written and include almost all
important infos. I'd like to peer more posts like this .

My blog; エアジョーダン

Anonymous said...

This Hyperlink What talented message

Anonymous said...

I really like your blog.. very nice colors & theme.

Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
Plz reply as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

Look into my web blog; ジョーダン

Anonymous said...

Whats up very nice blog!! Man .. Excellent .
. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also?
I'm satisfied to search out a lot of useful info here within the submit, we want develop extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

My web-site - クリスチャンルブタン

Anonymous said...

My brother recommended I may like this blog. He was entirely right.
This submit truly made my day. You cann't consider simply how a lot time I had spent for this info! Thanks!

Also visit my web blog: ジョーダン

Anonymous said...

Aw, this was a really nice post. Spending some time and actual effort to make a really good article… but what can
I say… I put things off a whole lot and don't manage to get nearly anything done.

Also visit my blog post - http://teobeta.com/basket/michael-jordan/

Anonymous said...

Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to
be running off the screen in Firefox. I'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd post to
let you know. The layout look great though!
Hope you get the issue fixed soon. Many thanks

Feel free to visit my web site :: miu miu 財布

Anonymous said...

This is my first time go to see at here and i
am truly happy to read all at one place.

My blog :: トリーバーチ財布

Anonymous said...

I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its
really really nice piece of writing on building up new
weblog.

My website :: miu miu 新作

Anonymous said...

Right here is the perfect website for anybody who wishes
to find out about this topic. You realize a whole lot its
almost tough to argue with you (not that I really would want to…HaHa).

You definitely put a brand new spin on a subject which
has been discussed for years. Wonderful stuff, just great!


Here is my web-site; トリーバーチ

Anonymous said...

What's up, for all time i used to check webpage posts here early in the dawn, since i like to gain knowledge of more and more.

Look into my site - サングラス レイバン

Anonymous said...

Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your
blog and look forward to new posts.

Look at my web-site ... chanel 財布

Anonymous said...

I've been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site. Studying this information So i am glad to convey that I have an incredibly excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much certainly will make sure to don?t put out of your mind this website and give it a look regularly.

Here is my homepage: demowiki.smkb.ac.il

Anonymous said...

Hey! I could have sworn I've been to this website before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
Anyways, I'm definitely delighted I found it and I'll be
book-marking and checking back frequently!

Also visit my blog: アバクロンビーフィッチメンズ

Anonymous said...

A motivating discussion is worth comment. I do think that
you should write more about this subject matter, it
might not be a taboo subject but usually people do not speak about these subjects.

To the next! Kind regards!!

Also visit my web site :: オークリー

Anonymous said...

I was excited to find this site. I need to to thank you
for your time due to this wonderful read!
! I definitely enjoyed every little bit of it and i also have
you bookmarked to see new stuff in your blog.

Here is my site :: ルイヴィトン新作

Anonymous said...

It's really very complicated in this active life to listen news on Television, therefore I just use world wide web for that purpose, and take the most up-to-date information.

Feel free to surf to my weblog http://www.ridecheck.info/

Anonymous said...

Wow, this paragraph is fastidious, my younger sister is analyzing such
things, therefore I am going to tell her.

Here is my web blog :: オークリー

Anonymous said...

I just could not go away your web site prior to suggesting that I
really enjoyed the standard information an individual
supply in your guests? Is going to be back frequently to inspect new posts

Also visit my page gucci 財布

Anonymous said...

certainly like your web site but you have to test the spelling
on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome
to inform the reality then again I will surely
come again again.

Feel free to surf to my site ... プラダバッグ

obat mata minus ampuh said...

berkawin adalah utama supaya ada penyaluran

Software Development Company in Malaysia said...

Well, I like the blog and post too which has good information indeed.

Anonymous said...

[#]PORN|10 jenis Gambar Bogel Cerita Lucah Teruk
[#]PORN|Pelakon filem lucah teruk dibelasah teman lelaki
[#]PORN|cerita lucah teruk janda melayu dengan pakistan jual karpet

[#]PORN|kisah sex: CERITA LUCAH GURU BERTUDUNG
[#]PORN|melayu luncah video
[#]PORN|lucah awek bertudung

[#]PORN|Cerita Sex Melayu | Cerita Lucah Melayu
[#]PORN|awek bertudung telanjang
[#]PORN|Aksi Bogel dan Kontroversi Pelajar UMP


[#]PORN:pepek luncah awek
[#]PORN:luncah video terbaru
[#]PORN:gambar gambar luncah

[#]PORN:cerita rogol awek bertudung
[#]PORN:video rogol awek
[#]PORN:awek di rogol jejaka
[#]PORN:rogol awek melayu

[#]PORN|11 Gambar Awek Kelantan Yang Comel
[#]PORN|Awek Jutawan Malaysia Paling Cantik Bogel
[#]PORN|Video bogel awek arab dance



[#]PORN|Awek kampung mandi bogel
[#]PORN|Foto awek malay bogel - Camcon Oil
[#]PORN|AWEK BOGEL MELAYU: gambar bogel tasya
[#]PORN|(45) (Video) Awek separuh bogel nikmati Cadbury


[#]PORN|Awek Tipu Ibu Beli Buku Teks Full Video
[#]PORN|gambar awek bogel bersetebuh dalam stesen minyak tersebar
[#]PORN|Seri Bogel Tudung Melayu Jahil
[#]PORN|spy cam awek bogel

[#]PORN|gambar awek bogel dengan teman lelaki di dalam tandas
[#]PORN|awek bogel sangap batang
[#]PORN|Lucunya Malam Pertama

[#]PORN|Awek Berjerawat Bogel
[#]PORN|Koleksi awek-awek Jepun berpakaian Meleleh Air Liur
[#]PORN|Gambar Awek Jepun Bogel
[#]PORN|awek cun mandi bogel di air terjun

[#]PORN|gadis melayu lucah bogel tetek seksi tudung
[#]PORN|Awek Putih Gebu Separa Bogel Atas Katil
[#]PORN|Malay Girls and Malay Sex

[#]PORN|DOWNLOAD MOVIES 18+
[#]PORN|melayu luncah video
[#]PORN|lucah awek bertudung





















































































































































Allah and Rasulullah s.a.w in my Dreams said...

Asalam-o-Alykum, My name is Qasim, from last 26+ years Allah and Muhammad s.a.w keep coming into my dreams, over 460+ times Allah comes in my dreams and 250+ times Mohammad s.a.w comes in my dreams, Muhammad s.a.w is the last Messenger of Allah and I am the Ummati of Muhammad s.a.w, My dreams about to Major Signs of Qiyamah, Gog Magog, Esa a.s, and End of Time. I have shared many dreams on my fb page Allah and Muhammad pbuh in my Dreams and my blog Allah and Muhammad saww in my Dreams

Area QQ said...

Info yang berguna banget gan.... Lanjutkan terus dan salam sukses gan.......

Agen Poker
Judi Poker
Poker Online
Agen Domino
Bandar Domino
Agen Poker Online
Agen Poker Terpercaya
Poker Terpercaya
Bandar Domino Online
Taruhan Poker
Bandar Poker

Berita Bola
DOTA2
Kumpulan Bokep

حسام داود said...

levelشركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف شقق بالرياض
شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف خزنات بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض
شركة تنظيف مجالس بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...