Saturday, March 26, 2011

6 reason why better to be singleAsasalam...anda tidak berteman? Rasa sunyi? Usah harungi detik bersendirian dengan perspektif pesimistik. Berikut adalah antara alasan mengapa single ROCKS!!! haha .. untuk korg2 yg single this is the advantage to us..

1. Bebas dan berdikariJika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend berasa cemburu.


2. Jadi rakan yang baikSememmangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.

3. Lebih banyak masa berkualiti di rumahIbu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.

4. Kuat keuntungan dengan part-timeDengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.

5. Jimat kosBila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boelh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 speselseperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.

6. Kurang beban tanggungjawabAnda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapabya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend anda.

p/s : adios.. hehe
www.tips-fb.com

8 comments:

Si Gadis Semasa said...

betul betul . lagi satu tak payah serabut kepala pikir cmne nak pujuk bila gaduh dengan bf/gf .

da[Y]un said...

setuju dgn gadia semasa.. tkyah nk sebok2 tk cre pasal org.huhu...

dyg said...

setuju sangat2 ngan entry ni!

Syuxer Melankolia said...

entry anda memang ada betul..yang penting hidup x perlu serabut kepala n susah-susahkan diri nak pujuk benda yang remeh..terima kasih kerana sudi melawat blog saya tadi..:)

madammondoq said...

Salam..
nice blog..
Nak tahu apa panggilan hangit yg saya dapat tak?
salam singgah ke blog sy
TQ

wanacesh said...

setuju sesangat!,,tpi kalo nk tau single dengan married best lagi married ha3,fitrah hidup manusia inginkan psangan dlm hidup =),couple tndang jauh2 k,,satu sen pon x untung,,hihi

tak nak plastik-plastik!

gEe said...

wahh bangganye jd single. hehe :P

eliza nabilah said...

tersangatlah setuju ngan pendapat tu..hidup sebagai single ni memang terbaik la.. tak payah nak pening-pening kepala..

single ladies rocks!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...