Sunday, January 30, 2011

perempuan suka vs perempuan benci

sekom.. hehe.. ni ader bende yg agak best gak r aku nak share .. kte kongsi bersama.. bagi yg ader awek 2 korg try la konpem awek korg stay forever ngn korg.. hehe.. aku len.. aku single lagi.. haha 







Perempuan suka : 

-lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym 
- pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc. 
- bijak pandai – CPGA mesti sentiasa atas 3.5 
- ada kerja – dining hall, hotel, library etc. 
- ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
- pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc. 
- pandai buat lawak expecially dpn pompuan 
- tau jalan2 dekat malaysia ni – boleh lead bila pegi travel 
- pandai programming – bleh buat website lawa2 
- walaupon rock tapi alim2 sket – bleh lead solat jemaah 
- berambut pendek dan kemas 
- tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot cm hero hindustan
- wangi – pandai pilih perfume 
- hadiahkan bunga – even sekuntum rose je 
- selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je 
- ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best2 
- pandai amik ati mak and abah awek 
- sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam 
- bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?” 
- bila cakap dlm phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen 

Perempuan tak suka : 

- lelaki yang lemah – kurus, tak workout 
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je 
- study asyik kantoi – dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0 
- malas cari kerja – harap duit ptptn  jer 
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas 
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands 
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je 
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling 
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi .. hahaha..
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati 
- rambut serabai – panjang dan tak terurus 
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot 
- badan berbau – malas mandi 
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga 
- jarang hadiahkan teddy bear - ?????
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa 
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek ..takut maybe
- bagi alasan bila diajak pegi shopping - xde $$ la 2
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia 
- bila borak on the phone, die pulak yg pot-pet lebey2
www.tips-fb.com

8 comments:

shaffique said...

cerewet la perempuan ni. haha.


My latest entry : T-Shirt 'You Like This'

Piah Becok said...

i like lelaki kurus... tapi bukan lemah lembik la.. and also ade urat-urat timbul kat tangan. nampak macho *eceh*

Miss Kira said...

klau bab teddy bear tu..x nk yg kecik..nk yg besar.. x suka yg kecik.. hahaha..demand gila..

me | is | aku said...

aku suka laki yg byk cakap. sebab aku mmg jarang berckp dlm phone~ hak3
xyah tepon lg senang.

Betta sp said...

kalo xder awek lagi dpt mana info nie? ada buat kajian ker:)

Anonymous said...

xagree sgt dgn sume pernyataan saudara...cinta itu buta~
manusia dah dijadikan berpasang2an...:D

josrevalution said...

lah..kebanyakan laki sekang nie spt yg tercatat kat pompn xsuka..camner??hehehe..jom ke blog sy>laki suka lawan laki x suka...hehehe..http://josrevalution.blogspot.com/

zati said...

suke dengan yg pandai buat lawak :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...