Sunday, January 30, 2011

berapa genius kah anda


hi again bloggerssss!
bnde ni aku dpt dlm artikel mase aku tengah nak buat carik ape nth.. korg layan jelah..  best gakkk


Ujian Dementia 
Betapa cekapnya anda!! 

Di bawah ada (4 ) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK? 


Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda..... Ready? GO!!! (lihat bawah) 

Soalan Pertama: 

Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa? 

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua! 

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ? 
Soalan Kedua: 
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah) ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~ 

Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir? 


Adakah anda pantas dan cerdek, tidak begitu rupanya.? 


Soalan Ketiga:
Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah...Ambil 1000 dan campur 40. Sekarang campur lagi 1000. Campur lagi 30 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 20... Campur lagi 1000 . Campur lagi 10..... Berapa kah jumlah semua? 


Lihat bawah untuk ...jawapan.. .. 

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~ 

Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebanar adalah 4100. Jika anda tak percaya gunakan mesen kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ... Cuba . Soalan keempat: 

Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir? ~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~ 

Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary. Baca semula soalan! Okay, cuba jawab soalan bonus: 

Sorang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu. 

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...? 
~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~


Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati 

Mudah sahaja. HANTARKAN KEPADA BIJAK PANDAI YANG LAIN ATAU KEPADA YANG MERASKAN DIRI MEREKA BIJAK.

Adios! amigoss.. hahaha
www.tips-fb.com

3 comments:

qhais said...

sempoi la soalan2 ni.....copy bole..?sy credit blog anda....

NaniE said...

haha..penah dapat email tuk teka teki ni..hehe

josrevalution said...

leh..senang jer soalan nie..soalan darjah 4..hehehe...cuma mengelirukan bab halaman yg luas..huhuhu..tp apa pun best gak tuk buang boring..lawat blog sy>http://josrevalution.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...