Thursday, May 12, 2011

ROGER HAGREAVES

Assalamualaikum. nak tau apa bende carian google yang terbyk hari ini.. ialah roger hagreaves
ni die buktinye.. kalo korg x percaya la....



siapa mamat roger hagreaves ni? jutawan ker... makhluk asing ker... yang pasti kedua2 nya bukan jawapannya.... 

mamat ni femes gak beb.. sampai google celebrated something pasal die.. korg ade prasan menatang ni x time korg bukak google ... haaaaa.... ni semua menatang ciptaan mamat ni la


ni serba sedikit mengenai biodata beliau yang aku kopi dari ashgive.blogspot.com . kredit to you bro....

Roger Hargreaves atau Charles Roger Hargreaves (9 Mei 1935 - 11 September 1988). Beliau adalah seorang penulis dan pelukis buku kanak-kanak yang tersohor..... hasil penulisan dan katun beliau telah menjadi sebahagian budaya popular selama 25 tahun di barat sana.. buku beliau telah di translet sebanyak 20 bahasa di seluruh dunia..

Pada tahun 1975 dia menghasilkan siri animasi Mr Men Show, MrTickle yang disuarakan oleh Arthur Lowe(pelakon popular beritish zaman 70an).. lepas tu Hargreaves menghasilkan pulak seri Little Miss yang mula muncul di televisen pada tahun 1983. Walaupun Hargreaves banyak menulis cerita anak-anak namun dia terkenal sebab Mr Tickle dan Little Miss.



ni aku titipkan vid pasal Mr Tickle dan Little Miss . kredit to You Tube




p/s : sekali skala nak tau gak apa yang org google tiap2 ari kan... adiossss

www.tips-fb.com

2 comments:

ABU said...

ashgive@ Abu lepak kat sini..oyeh!! keh keh

hana said...

wah..
kire veteren die ni kan..
=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...