Monday, March 28, 2011

jangan bersedih..10 tips meraih kebahagiaan



As salam semua.. korg pernah baca buku tajuknya "la tahzan" x? translate mean "jangan bersedih / don't be sad" hah pernah dengar x? hmmm pernah nmpak x? ni la buku ke - 2 selepas "rich dad poor dad" yang aku pernah baca dan bli dlam hidup aku.. haha.. gila betol la.. nmpk sangat rakyat malaysia kurg membaca.. haha ok stret to de poin ..mengenai buku ni.. tulisan by dr aidh bin abdullah al-qurni ..ok buku ni adalh best seller book kt malaysia..

 ak rekemen kt sape2 yg cm rase hidup nya cm xde tujuan.. bosan ngn hidup skg.. sedih ngn segala masalah.. xkire r smaada maslah kewangan , family or kwn2..
insyaALLAH pasti korg akn jumpe sesuatu yang korg x penah terfikir.. buku ni byk version.. utk adult dptkn yg full version.. murh jer harga die dlm RM25

aku actually nk kongsi satu artikel dalam nie... maybe dpt la memberi manfaat pada kita semua warga bloggers.

10 tips meraih kebahagiaan

1. duduk sambil beristighfar kepada Allah
2. menyendiri untuk bertafakkur
3. menjalin hubungan dengan org soleh
4. perbanyakkanlah berzikir
5. melakukan solat sunat 2 rakaat dengan khusyuk
6. bacakanlah al-Quran dan hayatilah isinya
7. berpuasa sunatlah walaupun pada hari yang sangat panas
8. bersedekahlah secara sembunyi2
9. meringankan beban seorang muslim yang sedang dalam kesusahan
10. usahakan menjalani kehidupan dunia dengan zuhud

p/s berbuat baiklah selagi masih hidup
adios....



www.tips-fb.com

2 comments:

NISS said...

thanks 4 the idea..;)

wanacesh said...

kite pon da bcer gk la tahzan tpi gler tebal buku dia bcer kt library jer :),,suka rich dad poor dad,,tapi smpai sekrg x kaya gak sayer ni,,huhu,,2x dah bcer versi malay n mat saleh

pelacur pun tak sanggup berdosa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...